Kezdőlap >> Önkormányzat >> Fejlesztések-Pályázatok >> Belterületi vizelvezetés

Belterületi vizelvezetés

Közel 350 millió forintból valósul meg Mátraderecske község területén a belterületi csapadékvÍz elvezető rendszer fejlesztésénék I. üteme

Mátraderecske Községi Önkormányzat 2017. augusztusában nyújtotta be pályázatát a TOP-2.1.3-16 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A „Mátraderecske község belterületi vízrendezés I. ütem” című TOP-2.1.3-16-HE1-2017-00005 azonosító számú projekt 349 811 445,- Ft támogatásban részesült, a hozzá kapcsolódó támogatási szerződés 2018. február 06-án lépett hatályba.

Mátraderecske település földrajzi helyzete, valamint a település alapjául szolgáló geológiai és geomorfológiai adottságok alapvetően meghatározzák, hogy a Mátrából érkező vizek itt nagy erővel és nagy mennyiségben érik el a később Tarnába torkolló patakokat és kisebb vízfolyásokat. A település hegyvidéki területeiről koncentráltan lezúduló, gyakran nagy mennyiségű hordalékot szállító vizek szabályozott felfogása és továbbvezetése a település biztonsága érdekében kiemelten fontos feladat. A projekt keretében megvalósuló, a település nagy részét érintő belterületi csapadékvíz elvezető rendszerek fejlesztése azon cél elérését szolgálja, miszerint a települési csatornahálózatot alkalmassá kell tenni arra, hogy a megnövekedett csapadékvíz mennyiséget károkozás nélkül el tudja vezeti a település belterületéről, megóvva ezzel annak értékeit és az emberi életet.

A projekt keretében mintegy 9 460 méter hosszban kerül megújításra a belterületi árokrendszer. A tervezési és közbeszerzési feladatokat követően várhatóan 2018. szeptemberében kezdődhetnek meg a kivitelezési munkálatok, melyek tervezett befejezése 2019. augusztus 31.

A projekt kódja: TOP-2.1.3-16-HE1-2017-00005

A projekt címe: Mátraderecske község belterületi vízrendezés I. ütem

A támogatás összege: 349 811 445,- Ft

Megosztás közösségi oldalakon
Facebook Facebook oldalunk
Belépés/Regisztráció Belépés/Regisztráció

Facebook connect Belépés Facebookkal

Regisztráció helyett egyszerű belépés!
A lenti gombra kattintva beléphetsz a Facebook profilod segítségével weboldalunkra.

Tovább a profil oldalamra

Facebook kilépés!
A lenti gombra kattintva kilépsz a Facebook profilodból.

Kiadványaink Kiadványaink
Programok
YouTube csatorna YouTube csatorna